arrow_drop_up arrow_drop_down
23 november 2019 

Uitslagen Zuid Nederland 2019

De Nightlife Awards zijn populariteit Awards. Dat betekent dat wij geen kwaliteitsoordeel geven, maar puur kijken naar de populariteit van de bedrijven op social media en het behaalde aantal stemmen. Ons geavanceerde softwaresysteem kan steeds meer harde relevante cijfers meten, waarmee we een ranglijst kunnen maken voor de toekenning van de Nightlife Awards. Welke onderdelen dat allemaal zijn, vind je in de testresultaten hieronder. Dat we over harde cijfers beschikken heeft vele voordelen. Het belangrijkste is dat we daardoor transparanter kunnen zijn en dat de nummers 2 en 3 ook kunnen zien, wat ze kunnen verbeteren. Niet alleen om volgend jaar in aanmerking te kunnen komen voor een Award, maar ook om hun marketing kanalen te versterken en daardoor hun achterban nog beter te kunnen bedienen.

Om in de ranglijst opgenomen te worden, moet je wel eerst voldoende stemmen hebben behaald. Dat betekent dat er ook bedrijven zijn die op social media mogelijk hoger scoren, maar niet in in de lijst staan, omdat ze onvoldoende stemmen hebben gehaald. Wij zullen daarom volgend jaar, ruim voor de stemperiode, bedrijven met hoge social media scores hierover informeren.

Wat was het spannend bij de cafes in Zuid Nederland. In Eindhoven is in verhouding erg veel gestemd en daardoor staan in de top5 alleen bedrijven uit Eindhoven. Dat wil net zeggen dat andere bedrijven geen kans maken. Cafe Van Bommel Maastricht, ’t Hoekje Valkenburg en de Kapitein in Breda bijvoorbeeld zijn ook heel kansrijk, maar hadden te weinig stemmen. Voor meervoudig winnaar Cafe ’t Lempke was het dit jaar alles behalve een uitgemaakte zaak. Cafe Costa en Cafe Trace kwamen heel dichtbij en ook Villa Fiesta behoorde tot de serieuze kanshebbers dit jaar. Er werden dus meer dan serieuze aanvallen gedaan op de winnaar van de afgelopen drie jaar. Heel benieuwd of ze volgend jaar weer standhouden.

Omdat Mondial Beek dit jaar te weinig stemmen genereerde, waren de kansen dit jaar vooral voor El Sombrero Reusel en Fix Tilburg. Ook nieuwkomer Cue Breda scoorde verrassend hoog, maar kreeg niet alleen te weinig stemmen. Omdat het bedrijf van een prive-account op Instagram gebruik maakt, kunnen wij om privacyredenen helaas geen meting verrichten. Na jarenlange dominantie van Mondial Beek is er dus weer strijd onder de clubs in Zuid Nederland.

Over de schrijver
Reactie plaatsen