arrow_drop_up arrow_drop_down
23 november 2019 

Nationale Awards 2019

Ook bij de Nationale Awards vormen de scores op social media en het aantal behaalde stemmen de basis voor de uitslag. Maar we kijken daarbij ook naar nationale uitstraling, publiek en programmering.  Dit zijn de landelijke Award winnaars van 2019.

 

Populairste Club Nederland 2109: Club Fix, Tilburg

De hegemonie van de clubs in de Randstad is niet zo vanzelfsprekend meer. Clubs in de provincie als Lucky the Feelgood Provider in Rijssen en Mondial in Beek streken ook al eens met de hoogste eer. Dit jaar deden 22-24 Club & Event uit Doetinchem en Club Fix uit Tilburg een serieuze poging. De laatste was daarmee het meest succesvol. Het versloeg zijn concurrent vooral op programmering en de scores op social media.

Fotografie door De Vaste Clique

Populairste Dans-/Feestcafe 2019: Cafe ’t Lempke Eindhoven

De kans dat het Populairste Dans-/Feestcafe dit jaar uit Amsterdam of Eindhoven zou komen, was wel heel erg groot. In Amsterdam vochten Tante Roosje en Jantjes Verjaardag onderling uit wie de gegadigde werd voor West Nederland en in Eindhoven ging de strijd voornamelijk tussen Cafe ’t Lempke, Cafe Costa en Cafe Trace. Uiteindelijk trokken Tante Roosje en Cafe ’t Lempke nipt aan het langste eind en ging de landelijke strijd tussen deze twee. Omdat Cafe ’t Lempke ruim vier keer meer stemmen binnenhaalde dan Tante Roosje, werd Cafe ’t Lempke opnieuw winnaar van de landelijke Award.

Fotografie door De Vaste Clique

Populairste Shotjesbar 2019

De Populairste Shotjesbar van 2019 is, evenals in 2017, Bebida’s uit Leeuwarden. De eerste keer dat deze Award werd uitgereikt was in 2016 en ging naar Chupito’s Amsterdam. Vorig jaar ging Shotto uit Zwolle er mee naar huis. Nu was het Bebida’s dat duidelijk de meeste stemmen wist te genereren.

Fotografie door De Vaste Clique

 

Special Nightlife Award 2019: Lucky de Feelgood Provider Rijssen

We willen ook jaarlijks een bijzondere Award uitreiken. Een Award van verdienste vanwege een unieke prestatie. Dat kan bijvoorbeeld een unieke nieuwe bedrijfsformule zijn, maar ook een unieke prestatie voor een lange tijd. Halverwege de jaren negentig ontstonden grote uitgaanscentra in de kleinere gemeenten die met hun meerdere zalen en meerdere muziekstijlen een belangrijke regiofunctie vervulden. Vele tientallen van deze bedrijven waren zeer succesvol. Denk daarbij aan De Morgenzon Zeeland, Lunenburg Loosbroek, Time Out Gemert, Mondial Beek, Dieka en Bills Bar Markelo, Bruins Saasveld, Zenith Venray, Bobs Uitgeest, Brothers Bunnik, Alcazar Puttershoek, Jumbo Oldenzaal, etc etc. Veel van die bedrijven bestaan niet meer en er zijn er nog maar enkelen die blijven vechten tegen de aantrekkingskracht van de grotere steden. Wij kennen de ontstaansgeschiedenis van Lucky. Een lang traject met de gemeente over vergunningen en sluitingstijden. Daarna de jaren van voorspoed, en nu vanwege de enorme vechtlust en tegenslagen (brand) vervult het bedrijf nog steeds een belangrijke regiofunctie. En eerlijk is eerlijk, er zijn meer bedrijven die deze Award zouden verdienen. Enkelen daarvan hebben we hierboven ook genoemd. Eigenlijk is de Award voor alle nog bestaande uitgaanscentra in Nederland met als boegbeeld Lucky in Rijssen.

Fotografie door De Vaste Clique

Entranz Nightlife Award 2019: Fox Stadskanaal

Het was dit jaar de 15e editie van de Nightlife Awards. Onze hoofdsponsor Entranz kwam met het idee om de meest trouwe bezoekers van het event in het zonnetje te zetten. Voor zover wij konden nagaan is er maar 1 ondernemer die alle 15 edities van de Nightlife Awards is geweest en ook zijn personeel heeft meegenomen. Als speciale dank voor deze voor ons buitengewoon belangrijke loyaliteit, ontving vijfvoudig winnaar Fox Stadskanaal de unieke Entranz Nightlife Award.

Fotografie door De Vaste Clique

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen