Nightlife Awards 2017 tijdens ADE in Amsterdam

Dit jaar wordt de 13e editie van de Nightlife Awards gehouden op dinsdag 17 oktober in Amsterdam. Dat is aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event (ADE), het grootste internationale dance event ter wereld. De locatie is op dit moment nog niet bekend, maar wij verwachten hier snel meer informatie over te kunnen geven.

De Nightlife Awards zijn populariteitawards, die sinds 2002 worden uitgereikt. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van alle winnaars in de afelopen jaren. Dat betekent dat het het oordeel van het uitgaanspubliek bepalend moet zijn. We zijn nog bezig met een vernieuwde categorie-indeling, maar het gaat voornamelijk om de populairste clubs, evenementenlocaties, danscafes, feestcafes en shotjesbars. Hoe wij tot de einduitslag komen, leest u hieronder.


Hoe worden de winnaars bepaald?

De Nightlife Awards zijn populariteitawards. Dat betekent dat het het oordeel van het uitgaanspubliek bepalend moet zijn. We hebben daarvoor twee belangrijke meetinstrumenten ontwikkeld. Allereerst kan het uitgaanspubliek via Facebook en sms stemmen op hun favoriete club, evenementenlocatie, danscafe, feestcafe of shotjesbar. De stemweken zijn dit jaar van vrijdag 1 t/m zondag 17 september. Ook beschikken we over een objectief geavanceerd softwareprogramma waarmee we de populariteit van de Nightlifebedrijven op Facebook objectief kunnen meten. Beide uitkomsten zijn bepalend voor de einduitslag. Alleen wanneer bedrijven vergelijkbare scores halen, is de beoordeling van onze mystery guest van belang. 


Welke bedrijven komen in aanmerking?

In principe komen alle Nightlifebedrijven in aanmerking. Op alle bedrijven kan gestemd worden en ze worden ook allemaal op hun Facebookprestaties beoordeeld. De afgelopen maanden hebben wij alle Nightlifebedrijven nauwkeurig in kaart gebracht. Aan onze definitie voldoen ca. 830 horecabedrijven. Nightlifebedrijven zijn voor ons commerciele horecabedrijven waarbij voorgrondmuziek, programmering, dansen en/of feesten, essentiele onderdelen zijn van de bedrijfsvoering. Er zijn Awards te winnen voor o.a. Populairste Club, Evenementenlocatie, Danscafe, Feestcafe en Shotjesbar. We overwegen daar nog enkele categorieen aan toe te voegen.


Wanneer kan er gestemd worden?

Vanaf vrijdag 1 t/m zondag 17 september kan er via Facebook gestemd worden op alle Nightlifebedrijven. In onze stemmodule zitten 830 commerciele Nightlifebedrijven. Al deze bedrijven ontvangen van ons een link naar de stemmodule die ze op hun eigen Facebookpagina kunnen plaatsen. De stemmer mag in totaal op drie verschillende bedrijven stemmen en moet deze stemmen via zijn eigen unieke emailadres bevestigen. Alleen bevestigde stemmen gelden en per uniek emailadres kan er maar 1 keer gestemd worden. Dit jaar kan er ook weer via sms worden gestemd. Hiervoor gelden geen beperkingen.


Waarom moet er op drie bedrijven worden gestemd?

De bedrijven die actief deelnemen, krijgen veel eerste stemmen. Bedrijven die niet actief deelnemen krijgen veel tweede en derde stemmen. Dit geeft ons een veel breder en objectiever inzicht in de populariteit van alle bedrijven. Met andere woorden. Actieve deelname is absoluut een pre en verhoogt de kansen, maar dat wil niet zeggen dat populaire bedrijven die niet actief deelnemen geen enkele kans meer maken.


Wat meten jullie op Facebook?

Wij hebben alle 830 Nightlifebedrijven onderworpen aan een uitgebreid en grotendeels objectief Facebook onderzoek. De bedrijven zijn met een geavanceerd softwareprogramma beoordeeld op:

- omvang fanbase (aantal Nederlandse paginalikes)

- interactie & betrokkenheid (reacties en likes op posts in relatie tot fanbase)

- presentatie, variatie & design

Bovendien hebben we alle 830 bedrijven zelf beoordeeld op basis van programmering, foto's en video's. Daarmee hebben we de bedrijven ook in categorieen ingedeeld.


Wat is de rol van de Mystery guest?

Op basis van ons uitgebreide Facebookonderzoek weten we nu al wie de kanshebbers zijn. Die worden de komende maanden onaangekondigd bezocht door onze mystery guests. Omdat we zo weinig mogelijk subjectieve beoordelingen willen, worden die alleen gebruikt bij de twijfelgevallen. Wel beoordeelt de Mystery guest of de beoogde winnaar een Awardwaardige winnaar is.


Heeft u nog vragen? Mail of bel gerust: jacco@nightlifemagazine.nl of bel 0653 445 218


Deze pagina zal de komende weken en maanden regelmatig worden geupdate met aanvullende informatie. In juli/augustus starten we met het infomeren van bedrijven via email en het sturen van digitaal promotiemateriaal.


Kort Awards Nieuws

  
Uitreiking vooravond Amsterdam Dance Event

De uitreiking van de Nightlife Awards vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Niet alleen omdat het de meest innovatieve stad van ons land is. De uitreiking staat gepland op dinsdag 17 oktober. Inderdaad op de vooravond van het Amsterdam Dance Event (ADE). Het grootste internationale dance event ter wereld.  

In die week zijn alle (inter)nationaal aansprekende artiesten, deejays, producers en andere invloedrijke personen uit de dancewereld in Amsterdam. Samen met Buma-Cultuur, de organisator van ADE, zullen we de meest inspirerende artiesten, deejays en sprekers benaderen om een kwalitatieve bijdrage te leveren. 

Netwerkevent, Seminars en Buffet

Dit jaar organiseren we op de middag een netwerkevent met inspirerende seminars en aansluitend een buffet. Dit exclusieve middagevent is uitsluitend voor ondernemers en andere professionals in de Nightlifebranche. Op dat moment is de top van de internationale Nightlifebranche in Amsterdam en wij zorgen er voor dat de meest aansprekende en inspirerende sprekers acte de presance zullen geven.

Grootste feest Nightlifebranche

De uitreiking 's avonds is weer het grootste Nightlifebranche feest. Dit jaar dus op 17 oktober in Amsterdam. Veel (inter)nationale artiesten en deejays zullen hier optreden. Nadere informatie volgt.